matalahiilihydraattiset pullat mantelijauhosta
Vähähiilihydraattiset pullat

Vähähiilihydraattiset pullat

5 July 2019

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Näitä pullia voi nauttia hyvällä omallatunnolla ja niissä on matala hiilihydraattipitoisuus. Mantelijauho ei sisällä gluteenia ja siksi mantelijauhosta valmistetuista pullista ei tule niin ilmavia kuin perinteisistä pullista, mutta niistä tulee kuitenkin todella hyviä! Taikinasta voi myös tehdä pullapitkon.

Annokset:

7

Valmistusaika:

00:10:00

Kcal:

181

Ainesosat:

  • 4 kpl kananmunia
  • 1 dl sokeria*
  • 1,25 dl kookosmaitoa, kevyt (6,7 %)
  • 2 rkl vaniljaproteiinijauhetta
  • 2,5 dl mantelijauhoa
  • 3 rkl kookosjauhoa
  • 2,5 rkl kuitulisää (esim psyllium)
  • 0,5 rkl leivinjauhetta
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 0,5 rkl kardemummaa

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Vatkaa 3 kananmunaa sähkövatkaimella, lisää sokeri ja jatka vatkaamista.
  • Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne kananmunien joukkoon.
  • Lisää kookosmaito.
  • Muotoile pulliksi, sivele kananmunalla ja paista uunissa 20 minuutin ajan.
  • Anna jäähtyä pellillä.

Annosta kohti:

Kalorit: 180,9

Kuitua (g): 6,4

Proteiinia (g): 8,9

Rasvaa (g): 13,1

Hiilihydraatteja (g): 5,1

Sokeria (g): 1,1

Evelina Söderholmin resepti

*Hiilihydraatteja, jotka eivät imeydy kehoon energiana