Sushi kukkakaaliriisillä
18 July 2018
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Terveellinen sushi
Tämä, astetta terveellisempi japanilainen ruoka, on valloittanut monet suomalaiset herkullisella maullaan. Erittäin kuitupitoinen ja eksoottinen ruoka tekee sushilla herkuttelusta entistä terveellisempää. Sushi mangolla, porkkanoilla ja kurkulla sisältää vain 600 kaloria.
Ohjeella valmistat 2 annosta.
Vähäkalorinen ruoka, joka sisältää runsaasti kuituja!
Annokset:
2
Valmistusaika:
00:30:00
Kcal:
508
Ainesosat:
- 1 kukkakaali (kukinto-osa)
- 50 grammaa tuorejuustoa
- 2 rkl riisietikka
- 150 grammaa savustettua lohta
- 1/2 kypsä mango
- 1 porkkana
- 100 grammaa kurkkua
- 1 avokado
- 1 dl soijakastiketta
- 1 rkl Sambal Oelek -chilikastiketta
Tee näin:
- Hienonna kukkakaali monitoimikoneessa.
- Käytä raastettu kukkakaali keitetyssä suolavedessä muutaman sekunnin ajan.
- Kaada vesi siivilän läpi.
- Anna kaiken veden valua pois ja anna kukkakaaliraasteen jäähtyä noin 20-30 minuuttia.
- Sekoita kukkakaali tämän jälkeen tuorejuuston ja riisietikan kanssa.
- Halutessasi voit lisätä päälle seesaminsiemeniä.
- Viipaloi lohi, porkkanat, kurkku ja avokado ohuiksi siivuiksi.
- Sushien valmistaminen on helpompaa, jos valmistat ne jääpalamuottiin.
- Jos suojaat jääpalamuotin tuorekelmulla, irtoavat palat muotista helposti.
- Muotoile palat haluamasi kokoisiksi ja näköisiksi.
- Käytä viimeistelyyn: lohta, mangoa, porkkanaa, kurkkua, avokadoa ja soijakastiketta.
Ravintoarvot per annos:
Kalorit: 508,2 kcal
Kuituja (g): 14,6 g
Proteiinit (g): 30,5 g
Rasvaa (g): 27 g
Hiilihydraatit (g): 46,2 g
Sokerit (g): 20 g