Kesäinen Parsakeitto
7 October 2015
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Kesäinen parsakeitto
Vaikka kesä onkin grilliruoan kulta-aikaa, saattaa helteellä raikastava kesäinen keitto olla houkuttelevampi. Tämä parsakeitto maistuu ihanalta mutta sisältää vain 184 kaloria per annos!
Annokset:
2
Kcal:
184
Ainesosat:
- 500 g tuoretta vihreää parsaa (vaihtoehtoisesti voit kokeilla kesäkurpitsaa)
- 2 pientä sipulia
- 1 tl öljyä
- 2 dl omenamehua
- 8 dl kanalientä
- 2 dl ruokakermaa
- 2 tl maissitärkkelystä (maizena)
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Tee näin:
- Poista veitsellä parsan kovat päät. Irroita nuput ja laita ne syrjään odottamaan. Leikkaa parsatangot paloiksi.
- Pilko sipulit ja kuullota kattilassa pienessä öljytilkassa yhdessä parsan kanssa. Lisää omenamehu sekä kanaliemi ja keitä noin 20 min.
- Sekoita keitto tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai blenderillä yhdessä persiljan kanssa. Siirrä keitto kattilaan. Sekoita maissitärkkelys ruokakermaan ja lisää nauhana keittoon.
- Lisää parsan nuput ja keitä n. 3-4 minuuttia. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Haluteltassasi tarjoa keitto hyvän leivän ja grillatun kanan kanssa.
Ravintoarvot:
Kaloreita: 184
Kuitua (g): 2,7
Proteiinia (g): 5,6
Rasvaa (g): 14
Hiilihydraatteja (g): 11
Nautinnollista kesää!