Kuva: Turskaa tomaattikastikkeessa
Turskaa tomaatilla ja valkosipulilla

Turskaa tomaatilla ja valkosipulilla

3 August 2016

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Paistettua turskaa tomaatin ja valkosipulin kera

Annokset:

4

Ainesosat:

  • 800 g turskaa, (nahatonta ja ruodotonta)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 100g tomaattipyrettä
  • 0,3 teelusikallista punaista chiliä
  • 1 dl omenamehua
  • sokeria, suolaa, pippuria
  • 4 tomaattia
  • ½ dl rapsiöljyä
  • Tuoretta basilikaa

Tee näin:

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Hienonna valkosipuli ja pilko sipuli kuutioiksi. Kuullota pienessä määrässä oliiviöljyä.
  • Lisää tomaattipyree ja hienonnettu chili ja anna hautua hetki sipulien kanssa.
  • Lisää omenamehu ja lisää kastikkeeseen maun mukaan sokeria, suolaa ja pippuria.
  • Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja asettele turskafileet ja tomaattisiivut uunivuokaan.
  • Levitä tomaattikastiketta tasaisesti kalan päälle ja pirskottele päälle rapsiöljyä.
  • Paista uunissa 20 minuuttia ja koriste tuoreella basilikalla.

Nauti!