Turskaa tomaatilla ja valkosipulilla
3 August 2016
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Paistettua turskaa tomaatin ja valkosipulin kera
Annokset:
4
Ainesosat:
- 800 g turskaa, (nahatonta ja ruodotonta)
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 100g tomaattipyrettä
- 0,3 teelusikallista punaista chiliä
- 1 dl omenamehua
- sokeria, suolaa, pippuria
- 4 tomaattia
- ½ dl rapsiöljyä
- Tuoretta basilikaa
Tee näin:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Hienonna valkosipuli ja pilko sipuli kuutioiksi. Kuullota pienessä määrässä oliiviöljyä.
- Lisää tomaattipyree ja hienonnettu chili ja anna hautua hetki sipulien kanssa.
- Lisää omenamehu ja lisää kastikkeeseen maun mukaan sokeria, suolaa ja pippuria.
- Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja asettele turskafileet ja tomaattisiivut uunivuokaan.
- Levitä tomaattikastiketta tasaisesti kalan päälle ja pirskottele päälle rapsiöljyä.
- Paista uunissa 20 minuuttia ja koriste tuoreella basilikalla.
Nauti!