Makkara-ateria
30 January 2019
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Makkara-ateria ohje
Helppo ja nopea arkiruoka! Makkara ei ole huono ateriavaihtoehto, jos valitset makkaran, jonka lihapitoisuus on korkea. Toinen vinkki on korvata osa riisistä pavuilla ja vihanneksilla – näillä nikseillä saat aikaisempaa enemmän proteiinia ja vähennät hiilihydraattien määrää.
Kcal:
579,5
Ainesosat:
- 3 kpl makkaraa
- 1 paketti kikherneitä
- 200 g hienonnettua parsakaalia
- 1 dl keittämätöntä riisiä
- 2 ss Sambal oelek -kastiketta
Tee näin:
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan
- Paista makkara paistinpannulla. Tarttumattomalla pinnoitteella käsitelty pannu mahdollistaa ruoan valmistamisen ilman rasvaa
- Kaada kikherneiden liemi pois. Lisää kikherneet ja parsakaali riisin joukkoon riisin ollessa lähes valmista. Kasviksien tarvitsee ainoastaan lämmetä.
- Tarjoile annos sambal olek -kastikkeen kanssa
Ravintosisältö:
Kalorit: 579,5
Kuitu (g): 10,2
Proteiini (g): 27,7
Rasva (g): 24,7
Hiilihydraatti (g): 61,9
Sokeri (g): 8,2
Ohjeen on laatinut Evelina Söderholm