Makkara-aterian ohje
Makkara-ateria

Makkara-ateria

30 January 2019

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Makkara-ateria ohje

Helppo ja nopea arkiruoka! Makkara ei ole huono ateriavaihtoehto, jos valitset makkaran, jonka lihapitoisuus on korkea. Toinen vinkki on korvata osa riisistä pavuilla ja vihanneksilla – näillä nikseillä saat aikaisempaa enemmän proteiinia ja vähennät hiilihydraattien määrää.

Kcal:

579,5

Ainesosat:

  • 3 kpl makkaraa
  • 1 paketti kikherneitä
  • 200 g hienonnettua parsakaalia
  • 1 dl keittämätöntä riisiä
  • 2 ss Sambal oelek -kastiketta

Tee näin:

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan
  • Paista makkara paistinpannulla. Tarttumattomalla pinnoitteella käsitelty pannu mahdollistaa ruoan valmistamisen ilman rasvaa
  • Kaada kikherneiden liemi pois. Lisää kikherneet ja parsakaali riisin joukkoon riisin ollessa lähes valmista. Kasviksien tarvitsee ainoastaan lämmetä.
  • Tarjoile annos sambal olek -kastikkeen kanssa

Ravintosisältö:

Kalorit: 579,5

Kuitu (g): 10,2

Proteiini (g): 27,7

Rasva (g): 24,7

Hiilihydraatti (g): 61,9

Sokeri (g): 8,2

Ohjeen on laatinut Evelina Söderholm