kasvishampurilainen
Kasvishampurilainen

Kasvishampurilainen

5 July 2019

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Todella hyvä kasvishampurilainen, leivän kanssa tarjoiltuna – voit myös tarjota sen salaattilautasena saadaksesi kevyemmän vaihtoehdon tai syödä sen salaatin kansssa, mikäli et halua leipää. Reseptistä riittää 6 kasvishampurilaiseen ja ne on todella helppo valmistaa.

Annokset:

6

Valmistusaika:

00:35:00

Kcal:

458

Ainesosat:

  • 2 pakkausta mustia papuja
  • 3 kpl keskikokoisia perunoita
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ punasipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 nippu korianteria
  • 1 rkl savunmakuista paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 6 kpl hampurilaisleipää

Tomaattikreemi:

  • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 dl valkoisia papuja

Lisäksi:

  • 1 tomaatti
  • 1 pussillinen babyleaf mix -salaattia
  • ½ punasipulia

Tee näin:

  • Kuori ja keitä perunat. Kaada vesi pois ja soseuta perunat.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Hienonna kaurahiutaleet tehosekoittimessa – jätä sivuun odottamaan.
  • Huuhtele pavut ja sekoita ne mausteiden ja puristetun valkosipulin kanssa taikinaksi tehosekoittimessa.
  • Hienonna sipuli ja korianteri.
  • Sekoita perunat paputaikinan, punasipulin ja korianterin kanssa, lisää kaurahiutaleet ja anna tekeytyä 5 minuuttia.
  • Muotoile 6 hampurilaispihviksi ja paista uunissa 15 minuuttia.
  • Ota ulos uunista ja käännä – paista vielä 10 minuuttia.
  • Tee tomaattikreemi huuhtelemalla valkoiset pavut ja hienonna ne aurinkokuivattujen tomaattien kanssa tehosekoittimessa.
  • Tarjoile hampurilaispihvit hampurilaisleivän, viipaloidun tomaatin, suikaloidun sipulin ja tomaattikreemin kanssa.

Annosta kohti:

Kalorit: 458,6

Kuitua (g): 10,2

Proteiinia (g): 10,5

Rasvaa (g): 14,3

Hiilihydraattia (g): 65,4

Sokeria (g): 12

Evelina Söderholmin resepti