• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Turvalliset raaka-aineet
Proteiinin lähteet

Proteiini- ja rasvalisä tuovat vaihtelua VLCD-dieettiin

Voit halutessasi lisätä dieettiin VLCD-valmisteiden lisäksi proteiinilisän eli noin 20 g proteiinia käyttäen vähäenergisiä, vähärasvaisia ja proteiinipitoisia ruoka-aineita. Tärkeää on, että päivän kokonaiskilokalorit pysyvät alle 800 kcal. Energiamäärien arvioimiseen voit käyttää apuna internetissä tarjolla olevia laskureita, esimerkiksi Finelin sivuilta tai ladata sellaisen kännykkääsi sovelluksena.

 

Kukin alla oleva annos (kukin rivi) sisältää 10 g proteiinia.

Valitse päivittäin 2 annosta nauttimiesi valmisteiden lisäksi.

Elintarvike Annoskoko (paino, g) Energia (kcal)
Maitorahka ≤ 0,5 % rasvaa, ei sokeria 1 dl (100 g) 60
Raejuusto ≤ 0,5 % rasvaa 6 rkl (50g) 50
Kypsytetty juusto 5-10 % rasvaa 4 viipaletta (40 g) 70-80
Sulatejuusto 5-10 % rasvaa 3-4 rkl (50 g) 70-80
Täyslihaleikkele ≤ 4 % rasvaa 4-5 viip. (40-50 g) 40-50
Vähärasvainen liha/kana/kalkkuna   n.40 g 60-90
Kypsä kala / tonnikala (vedessä) 5 rkl (n.50 g) 50-90
Keitetty kananmuna (max. 3-4 kpl vko) 1 kpl  (n.60 g) 90
Soijarouhe (kuiva) 4 rkl (keitettynä 50 g) 60
Tofu n. 70-80 g 90-100
Katkarapu n. 70g 50

 

Myös päivittäisellä rasvalisällä voi halutessaan täydentää VLCD-dieettiä. Tällöin nautitaan rypsiöljyä 1 ruokalusikallinen/päivässä tai vaihtoehtoisesti camelina – tai pellavaöljyä 1 teelusikallinen/ päivässä. Öljy voidaan käyttää joko ruoanlaittoon tai esimerkiksi salaatinkastikkeena. Yhdistettynä sallittuihin kasviksiin, voit rakentaa kuurin aikana monenlaisia aterioita VLCD-tuotteiden lisäksi.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita