Tarjoiluehdotus: Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto maistuu taivaalliselta, oli sitten ulkona kylmä tai kuuma! Keitto sopii niin illallisen alkuruoaksi, tai kevyeksi lounaaksi. Kun valmistat kerralla isomman määrän, riittää keitosta useammaksikin päiväksi! Tällä ohjeella valmistat 4 annosta.

Annokset: 4

Ainesosat:

  • Hokkaido-kurpitsaa tai butternut-kurpitsaa, n. 1,5 kg
  • 1 iso punainen sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili (tai enemmänkin, mikäli pidät tulisesta)
  • 1 L kasvislientä
  • Juustokuminaa
  • Korianteria
  • Tuoretta korianteria
  • Oliiviöljyä

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 170 asteeseen.
  2. Kuori kurpitsa ja poista siitä siemenet. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Lisää valkosipulinkynnet ja pirskottele päälle hiukan oliiviöljyä.
  4. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Näin kurpitsasta tulee erityisen maukasta pelkän keittämisen sijaan.
  5. Paahda pinjansiemeniä pannulla, niin että ne saavat kauniin ruskean värin.
  6. Lisää hiukan Maldon-suolaa.
  7. Laita syrjään keiton koristelua varten.
  8. Pilko sipuli ja kuullota kevyesti isossa kattilassa.
  9. Lisää hienonnettu chili.
  10. Mausta juustokuminalla ja korianterilla (mausteella) ja lisää kasvisliemi.
  11. Lisää juusto ja paistetut kurpitsakuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
  12. Lopuksi, soseuta keitto samettiseksi joko sauvasekoittimella tai blenderissä.
  13. Tarjoa tuoreen korianterin ja paahdettujen pinjansiementen kera.

 

Nauti!

Arviot

(0 Arvostelua)
Arvostelusi

Suosikit