• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Turvalliset raaka-aineet
kasviskevätrullat riisipaperista

Valmista omat kasviskevätrullat riisipaperista – ja täytä ne aineksilla, joita sinulla on kotona! Vaihda ohjeen kasvikset, pähkinät tai tuoreet yrtit kotoasi löytyviin aineksiin. Tämä on täydellinen päivällinen ruoantähteistä, joka myös näyttää uskomattoman hyvältä. Reseptistä valmistuu 2 annosta ja valmistaminen kestää vain 35 minuuttia.

  • Annoksia 2
  • Valmistusaika
  • Kalorit 568

Ainesosat:

  • 1 kesäkurpitsa (400 g)
  • 2 keltajuurta (200 g)
  • ½ kaali
  • 1 paprika
  • Nippu tuoretta minttua
  • Nippu tuoretta korianteria
  • 10 kpl riisipaperia
  • 2 rkl maapähkinöitä

Kastike:

  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tahinia
  • 1 rkl Vähähiilihydraattista siirappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1,25 hyppysellistä inkiväärijauhetta

Tee näin:

  1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  2. Raasta kesäkurpitsa kierreleikkurilla tai viipaloi veitsellä ohuiksi suikaleiksi.
  3. Raasta keltajuuret karkeasti, pilko paprika ja suikaloi kaali. Hienonna korianteri ja minttu.
  4. Laita kaikki ainekset suureen kulhoon ja lisää 2 rkl kastiketta. Sekoita hyvin.
  5. Keitä vettä ja kaada laakeaan astiaan, jossa on tilaa riisipaperilevylle. Upota riisipaperi muutamaksi sekunniksi veteen ja nosta pois. Laita riisipaperi lautaselle ja täytä kesäkurpitsaseoksella ja tuoreilla yrteillä. Taittele päätyreunat ja pyöritä rullaksi.
  6. Tarjoile valmiit kevätrullat jäljellä olevan kastikkeen kanssa.
  7. Jos kesäkurpitsaseosta jää yli, voit tarjoilla sen lisukkeena.

Ravintosisältö per annos:

Kalorit: 567,9

Kuitu (g): 16,9

Proteiinit (g): 16,7

Rasva (g): 21,9

Hiilihydraatit (g): 69,1

Sokeri (g): 16,2

Reseptin loi Evelina Söderholm

Aiheeseen liittyviä artikkeleita