Kasvishampurilainen
05 July 2019
Updated 10 May 2023
Written by
stok
Todella hyvä kasvishampurilainen, leivän kanssa tarjoiltuna – voit myös tarjota sen salaattilautasena saadaksesi kevyemmän vaihtoehdon tai syödä sen salaatin kansssa, mikäli et halua leipää. Reseptistä riittää 6 kasvishampurilaiseen ja ne on todella helppo valmistaa.
Annokset: 6
Valmistusaika: 00:25:00
Kcal: 458
Ainesosat:
- 2 pakkausta mustia papuja
- 3 kpl keskikokoisia perunoita
- 1 dl kaurahiutaleita
- ½ punasipulia
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 nippu korianteria
- 1 rkl savunmakuista paprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0,5 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 6 kpl hampurilaisleipää
Tomaattikreemi:
- 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 dl valkoisia papuja
Lisäksi:
- 1 tomaatti
- 1 pussillinen babyleaf mix -salaattia
- ½ punasipulia
Tee näin:
- Kuori ja keitä perunat. Kaada vesi pois ja soseuta perunat.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Hienonna kaurahiutaleet tehosekoittimessa – jätä sivuun odottamaan.
- Huuhtele pavut ja sekoita ne mausteiden ja puristetun valkosipulin kanssa taikinaksi tehosekoittimessa.
- Hienonna sipuli ja korianteri.
- Sekoita perunat paputaikinan, punasipulin ja korianterin kanssa, lisää kaurahiutaleet ja anna tekeytyä 5 minuuttia.
- Muotoile 6 hampurilaispihviksi ja paista uunissa 15 minuuttia.
- Ota ulos uunista ja käännä – paista vielä 10 minuuttia.
- Tee tomaattikreemi huuhtelemalla valkoiset pavut ja hienonna ne aurinkokuivattujen tomaattien kanssa tehosekoittimessa.
- Tarjoile hampurilaispihvit hampurilaisleivän, viipaloidun tomaatin, suikaloidun sipulin ja tomaattikreemin kanssa.
Annosta kohti:
Kalorit: 458,6
Kuitua (g): 10,2
Proteiinia (g): 10,5
Rasvaa (g): 14,3
Hiilihydraattia (g): 65,4
Sokeria (g): 12
Evelina Söderholmin resepti
Arviot
(0 Arvostelua)