Kuva: Valmiiksi paistettu bataattipizza

Bataattipizza

Terveellinen bataattipizza ilman vehnäjauhoja

 

Valmistusaika: 00:50:00

Pizzapohja:,Täyte:,Päälle:

  • 2 bataattia (n. 750–800 g)
  • 200 g spelttijauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • Mausteita maun mukaan (esim. pizzamaustetta
  • suolaa ja valkosipulijauhetta)
  • 2–3 valkosipulin kynttä
  • ½ sipuli
  • 400 g broilerin jauhelihaa (tai muuta jauhelihaa)
  • 1 prk tomaattimurskaa (n. 390 g; esimerkiksi basilikalla ja oreganolla maustettua)
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • Mausteeksi suolaa
  • pippuria
  • basilikaa ja oreganoa
  • Tilkka vettä
  • Valitsemiasi kasviksia kuten paprikaa
  • maissia tai herkkusieniä
  • 300g juustoraastetta
  • Rucolaa ja pizzamaustetta maun mukaan

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen (tasalämpö).
  2. Paloittele bataatit neljään lohkoon. Lämmitä niitä mikroaaltouunissa täydellä teholla 5 minuuttia
  3. käännä ympäri ja toista (yhteensä 10 minuuttia).
  4. Ota lohkot pois ja anna jäähtyä hieman ennen kuorimista.
  5. Soseuta bataatit sauvasekoittimella tai vastaavalla tasaiseksi soseeksi.
  6. Sekoita joukkoon kananmunat
  7. ruokaöljy
  8. jauhot
  9. leivinjauhe ja mausteet.
  10. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle hieman jauhoa ja kaulitse. Paista pohjaa n. 15 minuuttia ja anna jäähtyä.
  11. Valmista täyte taikinan jäähtyessä. Silppua valkosipuli ja sipuli ja kuullota ne pannulla tilkassa ruokaöljyä.
  12. Lisää broilerin jauheliha ja jatka paistamista.
  13. Lisää tomaattimurska ja -pyree.
  14. Lisää tilkka vettä ja keitä seosta
  15. kunnes siinä on sopiva sakeus ja koostumus.
  16. Pilko haluamasi lisätäytteet – voit käyttää esim. vihreää paprikaa
  17. maissia
  18. herkkusieniä tai kidneypapuja.
  19. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Ripottele päälle n. 300 g juustoraastetta.
  20. Laita pizza uuniin ja paista
  21. kunnes juusto on sulaa ja kullankeltaista.
  22. Tarjoile pizzamausteen ja tuoreen rucolan kera!

 

Bataatti tuo pizzapohjaan keveyttä ja on herkullinen vaihtoehto perinteiselle pizzapohjalle. Kokeile!