• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Tutkitusti tehokasta
  • Turvalliset raaka-aineet
Nutrilettista
Helppoa
ja hyvänmakuista
Tutkitusti
tehokasta
Turvalliset
raaka-aineet
Nutrata tarkoittaa laihduttamista Nutrilett- valmisteiden avulla.
Nutrilett VLCD – valmisteet ovat tutkitusti (yli 20 kliinistä tutkimusta) luotettavia ja niitä käytetään myös sairaaloissa lihavuudenhoidossa. ENED (Erittäin Niukka Energiainen Dieetti) eli VLCD (Very Low Calory Diet) -menetelmä on yksi suomalaisen Aikuisten lihavuuden Käypä hoito –suosituksen hoitomuodoista VLCD-valmisteet sisältävät kaikki kehon tarvitsemat ravintoaineet, kuten proteiinin, välttämättömät rasvahapot sekä vitamiinit ja kivennäisaineet.

Täysnutraus = Kaikki päivän ateriat korvataan viidellä (naiset) tai kuudella (miehet) Nutrilett VLCD –pirtelöllä tai -keitolla. Lisäksi voit nauttia vähäkalorisia kasviksia niin, että päivän energiamäärä pysyy kokonaisuudessaan alle 800 kcal:n.
Osanutraus = Osa päivän aterioista korvataan Nutrilett-VLCD- pirtelöllä tai –keitolla tai Nutrilett- ateriankorvikkeilla.
5:2- tai 6:1–Nutraus = Viikon aikana 1 tai 2 päivää korvataan Nutrilett- pirtelöllä tai -keitolla.
VLCD tulee sanoista very low calorie diet eli se tarkoittaa erittäin niukkaenergiaista ruokavaliota, jonka tarkoituksena on pitää päivittäinen energiamäärä alle 800 kilokalorin. Ravintoaineiden saanti turvataan, mutta energiaa saadaan niin vähän, että ollaan paastotilassa

VLCD-menetelmä on yksi suomalaisen Aikuisten lihavuuden Käypä hoito –suosituksen hoitomuodoista.
VLCD-tuotteet sisältävät riittävästi hyvälaatuista proteiinia, välttämättömiä rasvahappoja sekä vähintään päivittäisen saantisuosituksen mukaisesti vitamiineja ja hivenaineita.

Koska VLCD-tuotteissa on riittävästi lihasten rakennusaineena käytettävää proteiinia, pystytään myös lihasmassan menetys VLCD-jakson aikana minimoimaan. Painonpudotus kohdistuukin hyvin rasvakudokseen, ei lihaskudokseen.
Kun painoindeksi on yli 35, on laihduttamisen alkuun pääseminen haasteellista. Tällöin aineenvaihdunnassa on jo tapahtunut runsaasti muutoksia, esimerkiksi stressihormonitasot ovat korkealla ja kylläisyysmekanismit sekaisin. Kun ihminen ei tunne kylläisyyttä, hän voi tulkita mieliteot näläksi. Tällöin VLCD-valmisteilla saatavat nopeat tulokset ovat erityisen motivoivia.
Tavallista ruokavaliota kevennetään noin viikon ajan ennen VLCD-tuotteiden käytön aloittamista. Osan aterioista voi jo valmistautumisjaksolla korvata VLCD-valmisteilla. Myös lopettaminen tapahtuu siirtymällä asteittain normaaliin ruokavalioon.
Nutrilett VLCD-tuotteilla eli Nutrilett Get Started –tuotteilla korvataan päivän kaikki ateriat. Naiset syövät 5 ja miehet 6 ateriapussia päivässä. Ateriat nautitaan yksi annospussi kerrallaan, säännöllisin väliajoin. Annospussin sisältö sekoitetaan veteen ja syödään tai juodaan.

Energiaa sisältämättömiä nesteitä, kuten vettä tai mineraalivettä pitää juoda vähintään 2 litraa päivässä. Alkoholi ei sovi VLCD-jaksolle. Lisäksi voi syödä kohtuullisesti vähän energiaa sisältäviä vihanneksia ja juureksia, kuten kurkkua, kaalta tai paprikaa.

Muut ruoat ovat jakson aikana kiellettyjä, jottei energian saanti nousisi yli 800 kcal:n päivässä. Alle 800 kcal:n ruokavaliolla elimistö pysyy paastotilassa, eikä nälän tunnetta juuri esiinny.
On erittäin tärkeää syödä joka päivä suositeltu määrä annospusseja – näin turvataan kaikkien tärkeiden ravintoaineiden riittävä saanti.
Ketoosi on nykyään kaikkien huulilla. Mutta mitä se tarkoittaa?

Ketoosi ei ole uusi keksintö tai laihdutusmenetelmä, vaikka sanaa käytetään nykyään yhä enemmän. Ketoosi on aineenvaihdunnan tila, johon erittäin vähänenergiaiaisella dieetilla, kuten VLCD-menetelmällä päästään. Siten siis Nutrilett VLCD- eli Get Started -tuotteita syömällä saavutetaan ketoositila.

Ketoaineiden tuotanto kehossa käynnistyy kun elimistö on kuluttanut hiilihydraattivarastot loppuun. Tämän jälkeen alkaa rasvan poltto. Myös lihaksia saattaa lähteä, ellei sitten laihduta tuotteella, joka suojelee lihasmassaa. Nutrilett VLCD-tuotteet on valmistettu hyvälaatuisesta soijaproteiinista, joka säilyttää lihasmassan laihdutuksenkin aikana.

Ketoosissa elimistö oppii käyttämään rasvan palamaisesta syntyviä ketoaineita hyödykseen. Myös aivot , jotka tavallisesti käyttävät pelkkää glukoosia, oppivat hyödyntämään ketoaineita.
Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
Kirjaudu tai Rekisteröidy