• Helppoa ja hyvänmakuista
  • Tutkitusti tehokasta
  • Turvalliset raaka-aineet

Kurpitsakeitto (4 annosta)

Hokkaido-kurpitsaa tai butternut-kurpitsaa, n. 1,5 kg

1 iso punainen sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili (tai enemmänkin, mikäli pidät tulisesta)
1 l kasvislientä
Juustokuminaa
Korianteria
Tuoretta korianteria
Oliiviöljyä

Lämmitä uuni 170 asteeseen.  Kuori kurpitsa ja poista siitä siemenet. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille.  Lisää valkosipulinkynnet ja pirskottele päälle hiukan oliiviöljyä. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Näin kurpitsasta tulee erityisen maukasta pelkän keittämisen sijaan. Paahda pinjansiemeniä pannulla, niin että ne saavat kauniin ruskean värin.  Lisää hiukan Maldon-suolaa. Laita syrjään keiton koristelua varten.

Pilko sipuli ja kuullota kevyesti isossa kattilassa. Lisää hienonnettu chili. Mausta juustokuminalla ja korianterilla (mausteella) ja lisää kasvisliemi. Lisää juusto ja paistetut kurpitsakuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.  Lopuksi, soseuta keitto samettiseksi joko sauvasekoittimella tai blenderissä. Tarjoa tuoreen korianterin ja paahdettujen pinjansiementen kera.

Nauti!

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
Kirjaudu tai Rekisteröidy